بازپرس دادسرای اوین،روز سهشنبه ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۴، علیه پنج شهروند مسیحی به نامهای لیدا الکسانی، آیدا نجفلو، ژوزف شهبازیان، ناصر نورد گلتپه و یک نوکیش دیگر که خواسته نامش محفوظ بماند، به اتهاماتی همچون «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» و «اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی و خارجی» کیفرخواست صادر کرد.
مجتبی جابریان، بازپرس شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین، با صدور قرار نهایی ۲۶ صفحهای، این مسیحیان را به علت فعالیتهای مسالمتآمیز و کاملا عقیدتی درخواست کیفر کرده است.
در قرار نهایی صادر شده، «تشکیل و راهاندازی و هدایت کلیسای خانگی، اداره جلسات خانگی مسیحیت تبشیری»، و انجام آیینهای دینی همچون غسل تعمید آب، و یا عشای ربانی (شام خداوند) به عنوان مصادیق جرم ذکر شدهاند.
اجرای مراسم غسل تعمید و شرکت در عشای ربانی در گذشته نیز به عنوان اتهام علیه نوکیشان مسیحی در دادگاه مورد استفاده قرار گرفته است و حتی در مواردی محکومیت زندان و شلاق را در پی داشته است.
آیدا نجفلو همچنین به «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی و تبلیغ به نفع گروهها یا سازمانهای مخالف نظام جمهوری اسلامی» که ظاهرا به دلیل انتشار استوریهایی توسط این نوکیش مسیحی در شبکههای اجتماعی بوده که به عنوان «توهین به روحانیت و رهبران مقاومت لبنان علی الخصوص سید حسن نصرالله» و «حمایت از اسرائیل» تعبیر شده است. تکرار شعار زن-زندگی-آزادی، و حمایت از معترضان این خیزش مردمی را نیز به عنوان «سیاه نمایی علیه نظام جمهوری اسلامی» تعبیر شده است.
این کیفرخواست با نقل قولی از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی شروع شده که در آن «ترویج کلیساهای خانگی» به عنوان «تهدیدی امنیتی» علیه ارکان نظام اسلامی و از «اقدامات دشمنان اسلام» یاد شده است. رهبر حکومت در سال ۱۳۸۹ درقم طی سخنرانی صریحا کلیساهای خانگی را از جمله ابزارهای دشمنان جمهوری اسلامی برای «ضعیف کردن دین در جامعه» دانست.
بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب، خواندن دعا برای دیگر مسیحیان در دورهمیهای خصوصی، شرکت در جشن کریسمس، انجام غسل تعمید، برگزاری مراسم عشای ربانی، شرکت در سمینارهای آموزش عقاید مسیحی را جرمانگاری کرده و برای آنها درخواست کیفر کرده است. جباریان از کتاب انجیل نیز به عنوان «کتاب ممنوعه» نام برده است.
ماموران امنیتی در یورش به منازل مسیحیان بارها کتابمقدس و انجیل به فارسی را توقیف و از ان به عنوان مدرک جرم استفاده می کنند. هاکوپ گوچومیان شهروند ارمنستانی که در حال تحمل ده سال زندان است،یکی از اتهاماتش فقط داشتن هفت انجیل به فارسی بوده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی توسط سازمان ماده۱۸، پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی ارجاع شده است.
نام ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب تهران، با صدور احکام اعدام و مجازاتهای سنگین برای معترضان سیاسی، فعالان مدنی، و اعضای جوامع اقلیت دینی – از جمله نوکیشان مسیحی – گره خورده است. به دلیل نقش وی در نقض گسترده حقوق بشر، از جمله محرومیت متهمان از دادرسی عادلانه، استفاده از اعترافات تحت فشار، و اعمال احکام خشن، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا او را مورد تحریم قرار دادهاند.
در رسانهها و گزارشهای نهادهای حقوق بشری، از صلواتی گاه با عنوان «قاضی مرگ» یاد میشود.
منبع: ماده 18
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.