Hesam Attarzadeh

Thursday, May 29, 2025

گلاره عباسی به حبس محکوم شد


 حکم سه سال و ۹ ماه حبس گلاره عباسی، متهم سیاسی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳۳ ماه حبس برای خانم عباسی قابل اجرا خواهد بود.
 گلاره عباسی توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به حبس محکوم شد.

خانم عباسی پیشتر توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام مجموعا به سه سال و ۹ ماه حبس محکوم شد. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی عباسعلی حوزان تایید شده است.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳۳ ماه حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.
یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “پرونده خانم عباسی به اجرای احکام ارسال شده است.”
گلاره عباسی در تاریخ ۸ فروردین ۱۴۰۴، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
خانم عباسی در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، در منزل شخصی خود واقع در غرب تهران، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

گلاره عباسی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، از بابت اتهام اجتماع و تبانی، به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. او پس از تحمل چند ماه حبس، نهایتاً در بهمن ماه ۱۴۰۱ از زندان اوین آزاد شده بود.
گلاره عباسی، زندانی سیاسی سابق، ۴۸ ساله، مادر یک کودک دختر و سرپرست خانواده است.

منبع:هرانا

پدرام مدنی به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل اعدام شد


 خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، می‌گوید حکم اعدام پدرام مدنی به جرم «جاسوسی» برای اسرائیل به اجرا درآمده است.

قوه قضائیه ایران گفته است پدرام مدنی در سال ۱۳۹۹ به اتهام‌های «جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی اسرائیل (موساد)» و «تحصیل مال از طریق نامشروع در قالب دریافت ارز خارجی نقد در اروپا (یورو) و ارز دیجیتال (بیت‌کوین)» دستگیر شده بود.

خبرگزاری میزان همچنین گفته است «براساس مستندات موجود» آقای مدنی تلاش داشته است تا اطلاعات طبقه‌بندی شده از جمله «مکان‌ها و ساختمان‌هایی که تجهیزات زیرساختی در آن مستقر بوده است را از طریق ارتباط امن به افسر موساد برساند.»

اجرای حکم اعدام پس از صدور حکم نهایی «محاربه و افساد فی‌الارض» بود.

پیشتر سازمان حقوق بشر ایران خبر داده بود که «پدرام مدنی (حدودا ۴۰ ساله)، روز یکشنبه از زندان اوین به زندان قزل‌حصار انتقال داده شد. همزمان به خانواده این زندانی خبر داده شد که برای آخرین ملاقات به قزل‌حصار بروند.»

مادر پدرام مدنی از مسئولان و مقامات قضائی ایران خواسته بود که با «انصاف و عدل خودشان» اجازه دهند پرونده پسرش که «پر از ابهام و ایرادات» است بازبینی و حکم نقض شود و پسرش بتواند به زندگی ادامه دهد.

او گفته بود که پسرش وکیل تسخیری دارد و حکمش در دیوان عالی کشور یکبار نقض شده اما دوباره با حکم قاضی شعبه هم‌عرض به اعدام محکوم شده است.

سازمان حقوق بشر ایران که مقرش در نروژ است گزارش کرده بود که آقای مدنی «در سال ۱۳۹۸ به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت و سپس به اعدام محکوم شده بود. حکم اعدام او سه بار در دیوان عالی کشور نقض شد اما هر بار با بررسی مجدد در شعبه هم‌عرض، دوباره حکم اعدام صادر شد و گفته می‌شود که این بار قوه قضائیه قصد دارد حکم را هرچه سریعتر اجرا کند.»

مادر پدرام مدنی پیش از اعدام فرزندش گفته بودپسرش بسیار مومن و معتقد به کشورش است.

اولیور گروندو، شهروند فرانسه که حدود سه سال در ایران زندانی بود و به‌تازگی آزاد شده نیز ویدئویی منتشر کرد و خواستار توقف حکم اعدام او شد.

اولیور گروندو می‌گوید که پدرام مدنی، «بیستمین هم‌بندی» اوست که زیر تهدید اعدام به زندان قزلحصار منتقل شده است.

نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح نیز در پیامی در ایکس گفته است که پرونده پدرام مدنی «پر از ایرادات قانونی» است. او افزوده است که «وکیل تسخیری روی پرونده بوده و پدرام از دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده است.»

نهادها و فعالان حقوق بشر به رویه قضائی این پرونده‌ها اعتراض دارند از جمله به اعتراف‌گیری با زور یا فریب و به اینکه متهمان وکیل انتخابی ندارند.

اردیبهشت ماه امسال هم قوه قضائیه ایران اعلام کرد که محسن لنگرنشین پس از محاکمه به اتهام «جاسوسی برای موساد» سرویس اطلاعاتی اسرائیل، به جرم «محاربه و افساد فی الارض» صبح امروز اعدام شده است.

قوه قضائیه آقای لنگرنشین را «جاسوس ارشد و پشتیبان میدانی چند عملیات موساد در ایران» معرفی کرد و مدعی شد که او «پشتیبان عملیاتی و فنی ترور» حسن صیادخدایی، سرهنگ سپاه پاسداران، بوده است.

آقای صیاد خدایی خرداد ماه ۱۴۰۱ هنگام خروج از خانه‌‌اش در تهران، با «پنج» گلوله دو موتورسوار کشته شد.

سازمان عفو بین‌الملل در ۱۸ فروردین امسال در گزارشی اعلام کرد میزان اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال قبل از ان ۱۴ درصد افزایش یافته و به ۹۷۲ مورد، رسیده است.

در ده سال گذشته بیشترین موارد اعدام مربوط به سال ۲۰۱۵ بوده که بر اساس آمار عفو بین‌الملل،‌ اجرای ۹۷۷ حکم اعدام در آن سال ثبت شده بود.

منبع: بی بی سی

Sunday, May 25, 2025

دادگاه انقلاب تبریز دو شهروند مسیحی مهدی (سموئیل) رحیمی و کیا نوری‌نیا را به اتهام تبلیغ مسیحیت و قاچاق کتابهای ممنوعه مذهبی به مجازات‌های سنگین محکوم کرد


 مهدی (سموئیل) رحیمی و کیا نوری‌نیا، دو نوکیش مسیحی ساکن تبریز، توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب این شهر در مجموع به ۲۴ سال حبس، بیش از دو میلیارد تومان جزای نقدی و ۳۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.

 جلسه دادگاه این دو نوکیش مسیحی در تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه به ریاست قاضی حسن فتح‌نژاد، بدون حضور متهمان و امکان ارائه دفاعیات برگزار شد. بر اساس رأی صادره، آقای رحیمی و آقای نوری‌نیا هر یک به ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

اتهامات اصلی این افراد شامل ۱۰ سال حبس برای هر کدام به دلیل "تبلیغ عقاید انحرافی مسیحیت صهیونیستی مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران" و ۲ سال حبس دیگر برای هر کدام به اتهام "قاچاق کالای ممنوعه" (کتاب‌های مسیحی) عنوان شده است. علاوه بر این، آن‌ها به پرداخت جریمه‌ای معادل ده برابر ارزش کتاب‌های توقیف‌شده نیز محکوم گشته‌اند.

به عنوان مجازات تکمیلی، هر یک از این دو نوکیش مسیحی به پرداخت یک میلیارد تومان جزای نقدی و ۱۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده‌اند.

پیشتر در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۳، منزل مهدی رحیمی در تبریز توسط مأموران اداره اطلاعات مورد تفتیش قرار گرفته بود که در جریان آن پنج هزار جلد کتاب و جزوه مرتبط با آیین مسیحیت و دو هارد دیسک کامپیوتر ضبط شد. در همان روز، منزل کیا نوری‌نیا نیز بازرسی و دو دستگاه تلفن همراه، یک تبلت و جزوات مسیحی متعلق به وی توقیف گردید.

مهدی رحیمی، ۴۹ ساله و کیا نوری‌نیا، ۵۶ ساله، هر دو از نوکیشان مسیحی ساکن شهر تبریز هستند.

در همین ارتباط، یک منبع آگاه  در گفت‌وگو با «محبت‌نیوز» از خروج هر دو نوکیش مسیحی از کشور خبر داد.

منبع:محبت نیوز

Tuesday, May 20, 2025

ادامه بازداشت آیدا نجف‌لو، نوکیش مسیحی؛ناتوانی مالی از پرداخت وثیقه ۱۱ میلیارد تومانی

 


 آیدا نجف‌لو، نوکیش مسیحی، با گذشت نزدیک به چهار ماه از زمان بازداشت، همچنان به‌صورت بلاتکلیف در زندان اوین به‌سر می‌برد. برای آزادی موقت او، قرار وثیقه بسیار سنگین به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان تعیین شده، اما به دلیل ناتوانی مالی خانواده، امکان تأمین این مبلغ فراهم نشده و او همچنان در بازداشت باقی مانده است.»
 این شهروند مسیحی اواسط بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است. وی سپس بعد از ۶۵ روز از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در تاریخ ۲۴ فروردین ماه سال جاری، به بند زنان این زندان منتقل شده است.
یکی از منابع مطلع نزدیک به خانواده خانم نجف‌لو در گفت‌وگو با هرانا  گفته است «آیدا نجف‌لو مادر دو فرزند است که یکی از آن‌ها با بیماری مواجه است. نبود مادر باعث بروز مشکلات جدی در مراقبت از این کودک شده است. علاوه بر این، خانم نجف‌لو پیش از بازداشت تحت عمل جراحی دیسک کمر قرار گرفته بود و به‌دلیل مشکلات جدی در ستون فقرات، نیازمند مراقبت‌های پزشکی مستمر است. عدم رسیدگی پزشکی مناسب در زندان، موجب تشدید درد و آسیب در ناحیه مهره‌ها و ستون فقرات او شده است.»
خانم نجف‌لو در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ به همراه گروهی از نوکیشان مسیحی در شهر رشت بازداشت شد. پس از مدتی، برای ایشان به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق مشارکت در فعالیت‌های تبلیغی و آموزشی که ناقض شرع مقدس اسلام و در جهت ترویج مسیحیت عنوان شده» قرار جلب به دادرسی صادر گردید. با این حال، گفته می‌شود دادگاه انقلاب رشت در آبان‌ماه ۱۴۰۱ وی را از این اتهام تبرئه کرده است.
اخیرا وثیقه‌های سنگینی برای مسیحیان زندانی تعیین شده است. لیدا آلکسانی، همسر ژوزف شهبازیان، زندانی عقیدتی محبوس در اوین، ، ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ پس از تحمل یکماه حبس با قید وثیقه بسیار سنگین چهار میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.

در روز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز، مقامات قضایی به سه نوکیش مسیحی—عباس سوری، مهران شاملوئی و نرگس نصری که در دوران بارداری به سر می‌برد—دستور دادند ظرف پنج روز خود را برای اجرای حکم حبس به زندان معرفی کنند. در غیر این صورت، وثیقه‌های سنگین آن‌ها که بین دو تا دو و نیم میلیارد تومان است، ضبط خواهد شد.

اذیت و ازار نظام مند حکومت علیه مسیحیان همچنان ادامه دارد. ژوزف شهبازیان و ناصر نورد گل تپه، دو شهروند مسیحی که پیشتر نیز زندانی عقیدتی بودند،سه ماه است که در زندان محبوس هستند و نامه‌ای از هاکوپ گوچومیان، زندانی عقیدتی ارمنستانی، که اخیرا توسط سازمان «همبستگی جهانی مسیحی» منتشر شده حکایت از شکنجه روانی این مسیحی ارمنستانی دارد که در حال سپری کردن دوران محکومیت ۱۰ ساله خود در زندان اوین است.

منبع: ماده 18

Wednesday, May 7, 2025

صدور حکم اعدام زندانی سیاسی پیمان فرح آور توسط دادگاه انقلاب




 
پیمان (امین) فرح‌آور، شاعر اهل گیلان محبوس در زندان لاکان رشت، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به اعدام محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی احمد درویش گفتار صادر شده، آقای فرح‌آور از بابت اتهامات “بغی” و “محاربه” به اعدام محکوم شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر گفت: “اتهامات علیه آقای فرح‌آور بر پایه اشعار و فعالیت‌های اعتراضی‌اش در حوزه عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی مطرح شده‌اند. جلسه دادگاه او بدون حضور وکیل انتخابی و به‌صورت غیرعلنی برگزار شده و حکم او بدون رعایت روند شفاف دادرسی صادر شده است.”

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شعار  اهل گیلان در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری، در شعبه مذکور برگزار شده بود.

تاکنون از مصادیق اتهامی علیه آقای فرح‌آور اطلاعی حاصل نشده است.

آقای فرح‌آور در شهریورماه سال ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل شده بود. او پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان لاکان رشت انتقال داده شد.

پیمان (امین) فرح‌آور، شاعر اهل گیلان و پدر یک پسر ۱۰ ساله، وی پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود، سابقه بازداشت داشته است.

منبع:هرانا