حسام طوسی

Friday, March 28, 2025

دستگیری ساناز یکتا، فعال مدنی یهودی، توسط اطلاعات سپاه در تهران

 


ساناز یکتا، شهروند یهودی که پیشتر به اتهام "اقدام تبلیغی در جهت تائید اسرائیل" به ۵ سال حبس محکوم شده بود، روز پنجشنبه بار دیگر توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.

 مأموران اطلاعات سپاه پاسداران ساناز یکتا، شهروند یهودی، فعال مدنی و زندانی سابق سیاسی ـ عقیدتی را در تهران دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش «حقوق بشر در ایران»، مأموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران روز چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴، با یورش به منزل خانوادگی ساناز یکتا، متولد سال ۱۳۶۹، ضمن تفتیش خانه و توقیف اموال شخصی‌اش، او را بازداشت کردند. بنا بر اظهارات یک منبع نزدیک به خانواده، این اقدام موجب ترس و نگرانی شدید خانواده وی شده است.

این منبع در گفتگو با «حقوق بشر در ایران» اظهار کرد: «مادر ساناز یکتا پس از شنیدن خبر بازداشت فرزندش در وضعیت نامناسب روحی و جسمانی قرار گرفته و به شدت نگران سرنوشت اوست، چرا که تاکنون اطلاعی از محل نگهداری ساناز و وضعیت او در دست نیست.»

 سابقه بازداشت‌های پیشین ساناز یکتا

ساناز یکتا در فروردین ۱۴۰۳ نیز به دلیل فعالیت‌های مدنی‌اش دستگیر شده بود. او در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ به اتهام «اهتزاز پرچم اسرائیل» توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه ۱-الف ثم بند ۲-الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شد. مراحل قضایی این پرونده با ابلاغ اتهامات «اقدام تبلیغی در جهت تائید اسرائیل» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» دنبال شد.

بر اساس حکم قاضی ایمان افشاری (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران)، ساناز یکتا به پنج سال حبس تعزیری بابت اتهام اول و هشت ماه حبس تعزیری برای اتهام دوم محکوم شد. این حکم در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۳ به او در حالی ابلاغ شد که وی از مشکلات جسمانی رنج می‌برد.

آزادی موقت پس از مشکلات جسمی

ساناز یکتا پس از گذراندن ۶ ماه از دوران محکومیت خود، در ۴ مهر ۱۴۰۳ به دلیل وخامت وضعیت جسمانی و صدور گواهی «عدم تحمل کیفر» از زندان اوین آزاد شد. آزادی او موقتی بود و اکنون، با بازداشت مجددش، نگرانی از تداوم این وضعیت جسمانی افزایش یافته است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از محل نگهداری و اتهامات جدید وارد شده به ساناز یکتا اطلاعات بیشتری در دسترس نیست. بازداشت مجدد این فعال مدنی بار دیگر با واکنش محافل حقوق بشری همراه شده است که خواستار شفافیت در روند دادرسی و رسیدگی به وضعیت سلامتی او هستند.

محبت نیوز

Monday, March 24, 2025

ناصر نورد گل‌تپه؛ اعتصاب غذا برای حقوق مسیحیان و وضعیت وخیم سلامتش

 


به گزارش منابع سازمان ماده۱۸ ناصر نورد گل‌تپه، نوکیش مسیحی و زندانی عقیدتی، پس از ۳۵ روز اعتصاب غذا در زندان اوین، دچار عارضه مشکوک به سکته شده و به‌صورت  اضطراری به بیمارستان منتقل شده است. این شهروند مسیحی در اعتراض به تداوم آزار و پیگرد نوکیشان مسیحی دست به اعتصاب غذا زده بود.

اعتصاب برای دیگران، نه برای خود

به گفته منابع نزدیک به خانواده، ناصر نورد گل‌تپه به مقام‌های زندان اعلام کرده که اعتصاب غذا را نه برای اعتراض به شرایط شخصی خود یا پرونده قضایی جدیدش، بلکه به‌خاطر «برادران و خواهران ایمانی‌اش» آغاز کرده است که در سراسر کشور مورد آزار، بازداشت و حبس قرار دارند. او در پاسخ به مقام‌های زندان گفته است: «من برای بی‌عدالتی‌ای که بر دیگر نوکیشان مسیحی می‌رود اعتصاب کرده‌ام. همان‌طور که عیسی مسیح فرموده است: “هیچ محبتی بزرگتر از این نیست که کسی جان خود را برای دوستانش فدا کند.»

انتقال اضطراری پس از ۳۵ روز اعتصاب

در روز سی‌وپنجم اعتصاب، این شهروند مسیحی در سلول انفرادی خود در بند ۲۰۹ اوین، به حالت بی‌هوشی نقش زمین شده و بلافاصله با برانکارد به بهداری منتقل می‌شود. از آن‌جا، او را به بیمارستان بنی‌هاشم – واقع در ۲۰ دقیقه‌ای زندان اوین – اعزام می‌کنند. بر اساس معاینات اولیه، پزشکان عارضه‌ای مشابه سکته مغزی یا حمله خفیف قلبی را تشخیص داده‌اند. سمت چپ بدن او (دست و پا) دچار اختلال در حرکت شده و فیزیوتراپی برای بهبود وضعیتش توصیه شده است.

بازگشت به زندان، اما این‌بار بند عمومی

با وجود وخامت شرایط جسمی، این زندانی عقیدتی پس از ترخیص از بیمارستان به زندان بازگردانده شد، اما این بار به بند ۴ زندان اوین منتقل شد؛ جایی که ژوزف شهبازیان شهروند مسیحی و زندانی عقیدتی نیز در آن محبوس است. مقامات قضایی گفته‌اند قرار وثیقه برای آن‌ها صادر شده، اما همچنان در بازداشت موقت به‌سر می‌برند وتاریخ جلسه بازپرسی برای ارائه دفاع آخر مشخص نیست.

بازداشت بدون حکم، در سپیده‌دم

بازداشت آقای نورد گل تپه در سحرگاه روز ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، در فاصله ساعت ۶:۳۰ تا ۷ صبح، بدون ارائه مجوز قضایی صورت گرفت. مأموران امنیتی با شکستن درِ منزل او در پرند وارد خانه شدند و او را با خود بردند.

این نوکیش مسیحی پیش‌تر نیز در سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. او پس از تحمل ۵ سال حبس، در مهرماه ۱۴۰۱ آزاد شد، اما مجدداً در سال ۱۴۰۳ بازداشت شد.

بازداشت‌های هم‌زمان و نگرانی درباره نوکیشان

همزمان با ناصر نورد گل‌تپه، دو زن نوکیش مسیحی نیز در همان روز بازداشت شده‌اند که هویت یکی از آن‌ها فقط با نام «آیدا» مشخص شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که وی در بند زنان زندان اوین نگهداری می‌شود، اما اطلاعات بیشتری از وضعیت آن‌ها در دست نیست.

با آغاز تعطیلات نوروز، نگرانی‌ها نسبت به بلاتکلیفی ناصر نورد گل تپه و سایر بازداشت‌شدگان مسیحی بیشتر شده است. اگر تصمیمی درباره آزادی موقت یا رسیدگی قضایی گرفته نشود، ممکن است این افراد نوروز را در بازداشت موقت و بی‌حکم رسمی سپری کنند.

سازمان ماده ۱۸ اخیراً از ضرب‌وشتم و وخامت حال جسمانی امیرعلی مینایی، نوکیش مسیحی، خبر داد. مینایی که در ۱۶ آذر ۱۴۰۲ در تهران بازداشت شده بود، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق فعالیت‌های دینی و راه‌اندازی کلیسای خانگی، به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده است.

براساس گزارش‌ها، وی در زندان توسط یکی از نگهبانان به‌شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته و در پی ضربه مستقیم به ناحیه سینه و قلب، دچار وخامت حال شده، اما از دسترسی به خدمات درمانی و انتقال به بهداری محروم مانده است.

منبع:ماده 18

Thursday, March 20, 2025

 



امیرعلی مینایی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.
 امیرعلی مینایی، نوکیش مسیحی ۳۱ ساله، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۴۰۲ در تهران توسط مقامات امنیتی بازداشت شد. او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق فعالیت و راه‌اندازی کلیسای خانگی به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده است.
به گزاش سازمان ماده ۱۸، به‌تازگی این شهروند مسیحی  توسط یکی از نگهبانان  به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و با ضربه مستقیم به ناحیه سینه و قلب دچار وخامت حال شد، اما از اعزام وی به بهداری جلوگیری شده است. وی ۶۶ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی شدید قرار داشت و پس از پرداخت وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی به‌طور موقت آزاد شد. اما پس از اجرای حکم، وضعیت جسمی او به دلیل فشارهای وارده در زندان به‌شدت وخیم شده است.

دادگاه مینایی در اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و پس از احضار برای اجرای حکم، وی در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ به اندرزگاه ۸ زندان اوین منتقل گردید. درخواست آزادی مشروط او به دلیل «عدم همکاری» با وزارت اطلاعات رد شد. در بسیاری از موارد، مقامات امنیتی زندانیان عقیدتی را تحت فشار قرار می‌دهند تا برای دریافت مزایایی مانند مرخصی موقت، عفو یا آزادی زودهنگام، همکاری کرده و اطلاعاتی درباره سایر نوکیشان ارائه دهند. مینایی از پذیرش چنین شروطی امتناع کرد که این موضوع باعث افزایش فشارها و سخت‌گیری‌ها علیه او شد.

 وخامت وضعیت سلامتی و ممانعت از درمان

حدود یک سال پیش از بازداشت، مینایی به دلیل مشکلات قلبی که در نتیجه فشارهای ناشی از بازداشت قبلی ایجاد شده بود، تحت نظر پزشک معالج قرار داشت. با این حال، پس از بازگشت به زندان، درخواست‌های مکرر او برای دریافت خدمات درمانی توسط مسئولان زندان رد شده است. اخیرن، او پس از پیگیری وضعیت درمانی خود، توسط یکی از نگهبانان به نام مهدی سلیمی به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. این نگهبان به شدت به ناحیه سینه و قلب اقای  مینایی ضربه زد و پس از وخامت حال او، از اعزام وی به بهداری یا معاینه توسط متخصص قلب جلوگیری کرد. این در حالی است که مینایی در دوران آزادی موقت نیز برای مشاوره پزشکی مراجعه کرده بود، اما پس از اجرای حکم، تمام درخواست‌های او برای ملاقات با پزشک یا ارجاع به متخصص بارها رد شده است.
گفتنی است عدم رسیدگی به وضعیت سلامتی زندانیان عقیدتی در ایران، به طور خاص نوکیشان مسیحی، از یک سو نشان‌دهنده نقض فاحش حقوق بشر و از سوی دیگر نمایانگر سیاست‌های سرکوبگرانه‌ای است که جمهوری اسلامی به‌طور سیستماتیک در مقابل زندانیان مسیحی دنبال می‌کند. این رویداد، بار دیگر نشان از بی‌توجهی مسئولین زندان به وضعیت سلامتی زندانیان عقیدتی و نقض آشکار حقوق آن‌ها دارد. عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب، شرایط نامناسب بهداشتی در زندان‌ها و فشارهای روانی ناشی از حبس، از جمله عواملی هستند که سلامت جسمی و روانی زندانیان را به شدت تهدید می‌کند.

محبت نیوز



تفتیش منزل فراز آقابابایی، شهروند بهائی در اصفهان

 


منزل فراز آقابابایی، شهروند بهائی ساکن اصفهان، توسط ماموران اداره اطلاعات در تاریخ ۲۱ اسفندماه تفتیش شد. در جریان این بازرسی، لوازم شخصی او ضبط شد و مأموران وی را برای ارائه پاره‌ای از توضیحات احضار کردند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی ضمن تأیید این خبر به هرانا گفت: “در تاریخ ۲۱ اسفندماه، منزل آقای آقابابایی توسط مأموران اداره اطلاعات اصفهان مورد تفتیش قرار گرفت. در جریان این تفتیش که با حکم قضایی از بابت تبلیغ علیه نظام صورت گرفت، وسایل الکترونیکی و کتاب‌های مذهبی این شهروند توسط مأموران ضبط شد.”

این منبع مطلع افزود: “مأموران در پایان از فراز آقابابایی خواستند جهت پاره‌ای از توضیحات به این نهاد امنیتی مراجعه کند. ایشان فردای آن روز به مکان مقرر مراجعه کردند و پس از ساعت‌ها بازجویی و ضرب و شتم، نهایتاً به خانه بازگشتند.”

فراز آقابابایی، شهروند بهائی و ساکن اصفهان است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، در رسته حقوق اقلیت های مذهبی و دینی، ۱۵۷ گزارش توسط نهاد آمار به ثبت رسیده است که بهائیان با ۶۷.۵۴٪ سهم از گزارشات در صدر دیده بانی گزارشگران حقوق بشر قرار گرفتند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

Monday, March 17, 2025

پنج شاعر و روزنامه نگار به حبس محکوم شدند

 



ماندانا صادقی، آرش قلعه‌ گلاب، کوروش کرم‌ پور، فرزانه یحیی‌آبادی و رضا محمدی، همسر خانم صادقی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آبادان مجموعا به بیش از ۱۰ سال و ۹ ماه حبس محکوم شدند.

بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آبادان صادر شده، ماندانا صادقی و آرش قلعه گلاب هر کدام به چهار سال و یک ماه و ۱۷ روز حبس و کوروش کرم پور به دو سال حبس محکوم شده اند. همچنین رضا محمدی و فرزانه یحیی‌آبادی نیز هر یک به سه ماه و یک روز حبس محکوم شدند.

جزییات حکم صادره علیه هر یک از این افراد در ادامه می آید:

ماندانا صادقی و آرش قلعه‌ گلاب از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام هر کدام به هفت ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و همچنین از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی کشور هر کدام به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

کوروش کرم‌ پور شاعر و روزنامه نگار آبادانی از بابت اتهامات مشابه به دو سال حبس محکوم شده است.

رضا محمدی، شاعر و منتقد ادبی و فرزانه یحیی‌آبادی، رونامه نگار نیز از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام، هرکدام به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند. حکم خانم یحیی‌آبادی، به صورت غیابی علیه وی صادر شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ماندانا صادقی، رضا محمدی و آرش قلعه‌ گلاب، در تاریخ ۱۵ اسفندماه در شعبه مذکور برگزار شده بود.

این سه روزنامه نگار به همراه رضا محمدی، همسر خانم صادقی پیشتر با دریافت ابلاغیه‌ای جهت دفاع از اتهامات انتسابی به دادگاه انقلاب آبادان احضار شده بودند.

ماندانا صادقی، نویسنده و روزنامه نگار به همراه همسرش رضا محمدی، در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در آبادان بازداشت و به اهواز منتقل شدند. آنها چندی بعد با قرار تامین کیفری آزاد شدند. این افراد پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه برخوردهای قضایی را داشته اند.

فرزانه یحیی‌آبادی نیز در تاریخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در آبادان بازداشت و چندی بعد با قرار تامین کیفری آزاد شده بود.

در خصوص آرش قلعه‌ گلاب نیز گفتنی است، وی در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۱، در مقابل ساختمان متروپل در جریان سوگواری برای جان باختگان حادثه متروپل، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت شد. او نهایتا در تاریخ ۱۶ خردادماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد.

منبع:هرانا

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از افزایش اعدام، نقض حقوق زنان و اقلیت‌ها در ایران

 


مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲۲ اسفند با انتشار گزارشی نسبت به نقض گسترده حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. این گزارش بر تبعیض سیستماتیک علیه زنان و اقلیت‌ها، از نوکیشان مسیحی گرفته تا بهاییان، تأکید دارد. در این گزارش، مواردی همچون سرکوب معترضان، خشونت علیه زنان، افزایش اعدام‌، تبعیض جنسیتی، قوانین تبعیض‌آمیز و وضعیت بد زندانیان مورد بررسی قرار گرفته است.

نقض حقوق اقلیت‌ها

این گزارش به تبعیض گسترده و سیستماتیک علیه اقلیت‌های قومی، مذهبی و دینی، از جمله بهاییان، نوکیشان مسیحی،  سنی ها، بلوچ‌ها و کردها، پرداخته است. از جمله این موارد، محدودیت در دسترسی این شهروندان به آموزش، اشتغال و فرصت‌های اقتصادی ذکر شده است.

مای ساتو به لایه‌های مختلف تبعیض در ایران اشاره کرده و می‌نویسد: «زنان این جوامع با چالش‌های ویژه‌ای روبه‌رو هستند و اشکال متعددی از تبعیض را بر اساس قومیت، مذهب، جنسیت و سن خود تجربه می‌کنند. این تبعیض‌ها با قوانین تبعیض‌آمیز داخلی تشدید شده و موانع سیستماتیکی را در برابر حقوق اساسی آن‌ها ایجاد می‌کند. این شرایط، خطرات بیشتری از جمله خشونت، به‌ویژه از سوی نیروهای اجرای قانون، برای آن‌ها به همراه دارد. در دوره گزارش‌دهی، فعالان زن اقلیت‌ها با اتهامات و پیگردهای سیاسی مواجه شده‌اند که هدف از آن‌ها ساکت کردن و سرکوب این فعالان بوده است.»

به بیان دیگر، یک زن نوکیش مسیحی هم به دلیل زن بودن، با مجموعه‌ای از قوانین تبعیض‌آمیز مواجه است و هم به دلیل تغییر دین خود، با مجموعه دیگری از تبعیض‌ها روبه‌رو می‌شود.

در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: «دسترسی به آموزش عالی و اشتغال برای اعضای برخی ادیان در جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه جامعه بهایی، به‌شدت محدود باقی مانده است.»

پیشتر گزارش‌های متعددی از اخراج نوکیشان مسیحی از محل کار و تدریس منتشر شده است. ممنوعیت شغلی برای نوکیشان مسیحی، ابزاری برای تشدید فشار بر این شهروندان محسوب می‌شود.

شرایط زندانیان و بدرفتاری‌ها در زندان‌ها

این گزارش همچنین به وضعیت زندانیان و بدرفتاری‌ها در زندان‌های ایران پرداخته و شرایط غیرانسانی آن‌ها را چنین توصیف کرده است:ازدحام بیش از حد ،فقدان بهداشت، شکنجه و بدرفتاری و عدم دسترسی به خدمات پزشکی.

بسیاری از زندانیان عقیدتی و سیاسی تحت فشارهای جسمی و روانی شدید قرار دارند. همچنین نگرانی‌هایی درباره عدم دسترسی نوکیشان مسیحی زندانی، از جمله مینا خواجوی، به امکانات پزشکی مناسب مطرح شده است.

سرکوب اعتراضات و روزنامه‌نگاران

مای ساتو در این گزارش به سرکوب شدید اعتراضات مسالمت‌آمیز نیز اشاره کرده و تأکید دارد که این سرکوب‌ها شامل بازداشت‌های گسترده، خشونت پلیسی و فشار بر خبرنگاران، نویسندگان و مدافعان حقوق بشر می‌شود.

این گزارش همچنین تأکید دارد که بسیاری از این شهروندان با اتهام «تبلیغ علیه نظام» زندانی شده‌اند.

افزایش اعدام‌ها و درخواست لغو مجازات اعدام

مای ساتو در گزارش خود به افزایش چشمگیر اعدام‌ها در ایران اشاره کرده و خواستار توقف آن شده است. این گزارش ثبت بیش از ۹۰۰ اعدام در سال گذشته را بسیار نگران‌کننده توصیف کرده و لغو مجازات اعدام، به‌ویژه برای کودک-مجرمان را توصیه کرده است.

توصیه‌های ارائه‌شده 

گزارشگر ویژه سازمان ملل مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه داده است، از جمله:  تضمین آزادی‌های مدنی و عدالت قضایی، تضمین برابری جنسیتی و آزادی‌های مدنی، تضمین محاکمات عادلانه و رعایت اصول دادرسی منصفانه، از جمله دسترسی به وکیل در تمام مراحل دادرسی و حفاظت از زندانیان و بازداشت‌شدگان در برابر شکنجه و بدرفتاری. توصیه در مورد  حقوق اقلیت‌ها نیز دربرگیرنده تضمین برخورد برابر با تمام افراد صرف‌نظر از قومیت، دین، زبان و گرایش سیاسی، ایجاد فرصت‌های برابر در آموزش و اشتغال برای تمامی اقلیت‌های قومی و دینی و توجه ویژه به حقوق زنان اقلیت‌ها و رفع تبعیض‌های چندلایه است.

Tuesday, March 11, 2025

نرگس نصری، نوکیش مسیحی به ۱۶ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شد

 


نرگس نصری، نوکیش مسیحی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال حبس، ۱۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی و پرداخت جزای نقدی محکوم شد. این نوکیش مسیحی در تاریخ ۱۱ آبان‌ماه در اولین ماه بارداری‌اش توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود و سپس در تاریخ ۱۱ آذرماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

بر اساس حکمی که روز گذشته، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، این نوکیش مسیحی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام به لحاظ ارتباط با خارج از کشور به روش تاثیرگذار و عمق اعمال مجرمانه وسیع (با یک درجه افزایش) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، ۱۵ سال ممنوعیت اجتماعی پرداخت ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور به ۵ سال زندان و از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.

 خانم نصری که در چهارمین ماه بارداری خود به سر می‌برد، از باب مجازات‌های تکمیلی به منع خروج از کشور، منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار و منع عضویت در دستجات و گروه‌های اجتماعی به مدت دو سال محکوم شده است.

یک منبع مطلع در خصوص صدور حکم یک سال حبس این شهروند از بابت اتهام تبلیع علیه نظام، به هرانا گفت: “این رای به دلیل فعالیت خانم نصری در فضای مجازی به دلیل انتشار مطالب انتقادی در خصوص وضعیت کشور صادر شده است.”

جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده وی در تاریخ ۲۵  بهمن ماه، در شعبه مذکور برگزار شده بود. جلسه بازپرسی او نیز در دی ماه سال جاری در شعبه سه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

نرگس نصری به همراه دو نوکیش مسیحی دیگر در تاریخ ۱۱ آبان ماه، توسط ماموران وزارت اطلاعات به دلیل تشکیل کلیسای خانگی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی در زمان نگهداری در این بازداشتگاه هر روز مورد بازجویی قرار گرفته بودند. او نهایتا در تاریخ ۱۱ آذرماه، با تودیع وثیقه دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

نرگس نصری، متولد ۱۳۶۶، نوکیش مسیحی ساکن و اهل تهران است.

منبع:هرانا

دو نوکیش مسیحی در مجموع به بیش از ۲۵ سال حبس محکوم شدند

 


 مهران شاملوئی و عباس سوری، دو نوکیش مسیحی ساکن تهران به حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.

بر اساس حکمی روز گذشته، توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری صادر و به این قانون محکوم شده است. تومان جزای نقدی محکوم شدند. جزئیات احکام صادره در خصوص این افراد در ادامه می‌آید:

عباس سوری از بابت فعالیت های تبلیغی با شرع اسلام به ۱۰ سال حبس تعزیری، محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت ۱۵ سال، ۳۳۰ میلیون جزای نقدی و از بابت عضویت در جمعیت های معارض کشور به ۵ سال حبس محکوم شده است. این نوکیش مسیحی همچنین از باب‌های تکمیلی به منع خروج از کشور، منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار و منع عضویت در دسته‌ها و گروه‌های اجتماعی به مدت دو سال محکوم می‌شود.

 مهران شاملوئی نیز از بابت فعالیت تبلیغاتی مغایر با شرع اسلام به هشت سال حبس تعزیری، ۲۵۰ میلیون جزای نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت ۱۵ سال و بابت عضویت در جمعیت های معارض کشور به دو سال و هشت ماه حبس محکوم شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده در تاریخ ۲۵ بهمن ماه، در شعبه فوق العاده برگزار شد. جلسه بازپرسی نیز در دی ماه سال جاری در شعبه سه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

 مهران شامل و عباس سوری در ۱۱ آبان ماه، توسط ماموران وزارت اطلاعات به دلیل تاریخ تشکیل کلیسای خانگی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. آنها در زمان نگهداری در این مکان نگهداری هر روز مورد بازجویی قرار گرفتند. این شهر مسیحی در تاریخ ۱۱ آذرماه، هرکدام با تودیع وثیقه دو میلیارد تومان از زندان اوین آزاد شدند.

مهران شاملوئی، نوکیش مسیحی، ۴۳ ساله و عباس سوری اهل و ساکن تهران هستند.

منبع: محبت نیوز

Tuesday, March 4, 2025

ادامه اعتصاب غذای ناصر نورد گل‌تپه، شهروند مسیحی محبوس

 

ناصر نورد گل‌تپه، شهروند مسیحی که در ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در پی یورش مأموران امنیتی به منزلش در پرند بازداشت شد، همچنان به اعتصاب غذای خود در زندان اوین ادامه می‌دهد. نگرانی‌های شدیدی درباره وضعیت سلامت او وجود دارد.با این حال، هنوز به این زندانی عقیدتی اجازه دسترسی به وکیل منتخبش داده نشده و تاکنون هیچ اتهام مشخصی علیه او اعلام نشده است. طبق اطلاعات منتشرشده—که سازمان ماده ۱۸ نمی‌تواند آن را تأیید کند—آقای نورد گل‌تپه چند گفت‌وگوی کوتاه با خانواده خود داشته است.

این نوکیش مسیحی پیش‌تر، در ۲۵ مهر ۱۴۰۱، پس از تحمل حدود پنج سال حبس از زندان آزاد شده بود. او به دلیل دوران طولانی حبس و شرایط سخت زندان دچار مشکلات جسمانی شدید شده است و ادامه اعتصاب غذا نگرانی‌ها درباره وضعیت سلامتی‌اش را افزایش داده است.

ناصر نورد گل‌تپه پس از گذراندن یک‌سوم دوران محکومیت خود، واجد شرایط «آزادی مشروط» شد، اما درخواست‌های کاهش مجازات او بارها رد شد. او در سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. ایمان سلیمانی، وکیل آقای نورد گل‌تپه، پیش‌تر اعلام کرده بود که حتی با کاهش دوران محکومیت او نیز مخالفت شده است.

با نزدیک شدن نوروز و تعطیلات سال نو، اگر ناصر نورد گل‌تپه در روزهای آینده آزاد نشود، احتمال دارد این دوران را در بازداشت موقت و بدون برگزاری دادگاه سپری کند. این مسئله، همراه با وضعیت سلامتی او و ادامه اعتصاب غذا، نگرانی‌ها را بیش‌ازپیش افزایش داده است.

همزمان با ناصر نورد گل‌تپه، چند شهروند مسیحی دیگر نیز بازداشت شده‌اند، از جمله ژوزف شهبازیان، که پیش‌تر به دلیل فعالیت‌های صلح‌آمیز دینی بیش از یک سال در زندان اوین زندانی بود.

منبع:ماده 18