حسام طوسی

Thursday, February 20, 2025

یورش مأموران امنیتی به جمعی از مسیحیان در بابل؛ یک نوکیش مسیحی بازداشت شد

 


 عصر روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، بیش از ۲۰ مأمور امنیتی به جمعی از مسیحیان، حدود هشتاد شهروند مسیحی در  باغی واقع در شهر گتاب از توابع شهرستان بابل هجوم بردند و یکی از مسیحیان حاضر در این مکان را بازداشت کردند.

براساس گزارش‌های رسیده به «محبت نیوز»، از میان مسیحیانی که از شهرهای گرگان و بابل در این مکان گرد هم آمده بودند، خانم “سمیه رجبی”، نوکیش مسیحی، توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.در این عملیات تمامی کتاب‌های مقدس، آلات موسیقی و وسایل ارتباطی حاضران مصادره گردید. مأموران لباس شخصی همچنین از همه خواستند که مشخصات شخصی و پسورد تلفن‌های همراه خود را ارائه دهند. منابع آگاه به «محبت نیوز» گفته‌اند که نیروهای اطلاعات سپاه پس از تفتیش بدنی افراد حاضر، به شدت با کسانی که گردنبند «صلیب» بر گردن داشتند، برخورد کرده و گردنبندهایشان را کشیده و پاره کردند و مانع از ارائه خدمات درمانی توسط اورژانس به آسیب دیدگان شدند.براساس اطلاعات موجود، خانم “سمیه رجبی” یک روز پس از بازداشت، طی یک تماس کوتاه تلفنی با خانواد خود اعلام کرده است که به زندانی در ساری مرکز استان مازندران، منتقل شده است.

دستگیری مسیحیان و توقیف کتاب‌های مقدس به رویه‌ای رایج در یورش مأموران امنیتی به منازل و تجمعات مسیحیان تبدیل شده است. در بسیاری از موارد، کتاب‌مقدس و دیگر متون مسیحی به عنوان مدرک جرم در دادگاه‌ها علیه شهروندان مسیحی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در روزهای اخیر فشارها بر مسیحیان در ایران به شکل چشم‌گیری افزایش یافته و شماری از آنان بازداشت شده‌اند. ماموران وزارت اطلاعات، صبح روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، به منازل “ناصر نورد گل‌تپه” و “ژوزف شهبازیان”، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی نیز یورش برده و آن‌ها را دستگیر و به زندان اوین منتقل کرده‌اند.

لازم به ذکر است حکومت جمهوری اسلامی با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی»، بدون ارائه اسناد و مدارک معتبر، نوکیشان مسیحی را روانه زندان می‌کند.

منبع:محبت نیوز

دستگیری ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی

 



 ماموران وزارت اطلاعات، صبح روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، به منازل ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی، یورش برده و آن‌ها را دستگیر و به زندان اوین منتقل کرده‌اند.هر دو شهروند مسیحی در محل سکونتشان در استان تهران بازداشت شدند؛ آقای شهبازیان در تهران و آقای نورد گل‌تپه در پرند دستگیر شدند. هر دو تا زمان انتشار این مطلب در بازداشت به سر می‌برند. طبق گزارش رسیده، ناصر نورد گل‌تپه در اعتراض به غیرقانونی بودن بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است.

منابع ماده ۱۸ همچنین اطلاع داده‌اند که تعدادی دیگر از شهروندان مسیحی در تهران نیز همزمان دستگیر شده‌اند و همچنان در بازداشت هستند. برای دستگیری هیچ یک از بازداشت‌شدگان، اتهام مشخصی ارائه نشده است.

ژوزف شهبازیان که به دلیل فعالیت صلح‌آمیز دینی پس از گذراندن بیش از یک سال حبس در زندان اوین، ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ آزاد شد.مقامات زندان به این شهروند مسیحی اعلام کردند که مورد «عفو» قرار گرفته است.وی ابتدا به ۱۰ سال زندان محکوم شد، اما پس از نقض حکم او در دیوان عالی کشور در اسفند ۱۴۰۱، شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۲، رأی صادره دادگاه بدوی را از ۱۰ سال به ۲ سال کاهش داد.

اتهام این شهروند مسیحی عبارت بود از «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت، اداره و تشکیل کلیسای خانگی مسیحیت تبشیری و ایجاد یک گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور».این در حالی است که حکومت ایران بارها ادعا کرده که مسیحیان (ارمنی‌ها و آشوری‌ها) در ایران از آزادی دینی و اجرای مراسم مذهبی برخوردار هستند، اما ارمنی‌ها و آشوری‌هایی که ایمان مسیحی خود را با مسیحیان فارسی‌زبان به اشتراک می‌گذارند، به شدت سرکوب می‌شوند.ناصر نورد گل‌تپه،  نوکیش مسیحی، ۲۵ مهر ۱۴۰۱، پس از تحمل حدود پنج سال حبس، از زندان آزاد شد.وی پس از گذراندن یک‌سوم دوران محکومیت خود، واجد شرایط «آزادی مشروط» شد، اما با کاهش مجازات او بارها مخالفت شده بود.این نوکیش مسیحی از سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود.

ایمان سلیمانی، وکیل آقای نورد گل‌تپه، پیش‌تر گفته بود که حتی با کاهش دوران محکومیت ناصر نیز مخالفت شده است.سازمان‌های حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت سلامت ناصر در زندان ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی او شده بودند.

طبق گزارش سالانه سازمان ماده ۱۸ و سه نهاد جهانی مسیحی که اخیراً منتشر شده، تنها در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۹۶ شهروند مسیحی مجموعاً به ۲۶۳ سال زندان محکوم شده‌اند.

این گزارش در نشست جانبی در مقر سازمان ملل در ژنو مورد بررسی قرار گرفت. پارلمان اروپا روز پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳، با تصویب قطعنامه‌ای، نقض حقوق بشر در ایران و آزار و اذیت اقلیت‌ها، از جمله مسیحیان، را محکوم کرد.

منبع:ماده ۱۸

شاهزاده رضا پهلوی در اجلاس ژنو: مسیحیان ایران در ترس دائمی زندگی می‌کنند

 


شاهزاده رضا پهلوی در نشست  اجلاس ژنو برای حقوق بشر و دموکراسی، که در مقر شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزار شد، با انتقاد از بیش از چهار دهه سرکوب در جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد. او ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این اجلاس، تأکید کرد که مردم ایران نه‌تنها از سوی جمهوری اسلامی، بلکه به دلیل سوگیری‌های ایدئولوژیک برخی محافل بین‌المللی نیز نادیده گرفته شده‌اند.

فرزند آخرین شاه ایران در این اجلاس به سرکوب سیستماتیک اقلیت‌های مذهبی اشاره کرد و گفت: «جمهوری اسلامی تمام ایدئولوژی‌ها، مذاهب و عقاید را هدف سرکوب خود قرار داده است. بهائیان به‌طور سیستماتیک مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند؛ رهبران آن‌ها زندانی شده‌اند، قبرستان‌هایشان هتک‌حرمت شده و جوانانشان از حق تحصیل محروم شده‌اند. مسیحیان، به‌ویژه نوکیشان ایرانی، در ترس دائمی زندگی می‌کنند. مسلمانان سنی مذهب، یهودیان، صوفیان و زرتشتیان نیز با محدودیت‌ها و تبعیض‌های گسترده‌ای مواجه هستند. دشمنی نهادینه جمهوری اسلامی با هرگونه تنوع، از جمله تنوع مذهبی، قرن‌ها همزیستی ایرانیان را تهدید کرده است. حتی دیگر شهروندان خلاق و هنرمند، از جمله هنرمندان و موسیقی‌دان‌ها، با مجازات اعدام روبرو هستند.»

شاهزاده رضا پهلوی، به عنوان یکی از چهره‌های برجسته اپوزیسیون ایران، همواره از حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی در کشور حمایت کرده است. او در سخنرانی‌ها و بیانیه‌های خود بر ضرورت احترام به آزادی‌های مذهبی و برابری حقوقی همه شهروندان، فارغ از اعتقادات دینی‌شان، تأکید داشته است. یکی از گروه‌هایی که شاهزاده پهلوی به‌طور ویژه از آن‌ها حمایت کرده، نوکیشان مسیحی هستند که در ایران با چالش‌های جدی مواجه‌اند.

این سخنرانی، بار دیگر توجه جامعه جهانی را به وضعیت حقوق بشر در ایران جلب کرد و نشان‌دهنده عزم شاهزاده رضا پهلوی برای حمایت از اقلیت‌ها و ترویج دموکراسی و حقوق بشر در کشور است.

محبت نیوز