
فاطمه (ماری) محمدی، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی، یکشنبه ۲۲ دی ماه حوالی میدان آزادی تهران بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل شدهاست.
علیرغم پیگیریهای مکرر اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست و خانواده این فعال مدنی در نگرانی بسر میبرند. در زمان بازداشت خانم محمدی در آن محل تجمع اعتراضی به واقعه انهدام هواپیمای اوکراینی توسط موشک سپاه پاسداران در جریان بود.
در ماههای اخیر فشار بر این فعال مدنی افزایش یافته و خانم محمدی روز شنبه ۳۰ آذرماه ۱۳۹۸، بدون ارایه دلیل خاصی از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شد.
این نوکیش مسیحی در این مورد در گفتگویی با ماده ۱۸، محرومیت از تحصیل را ابزار فشاری علیه اقلیتهای دینی دانسته و گفت: «نظر اعتقادات دینی و داشتن سابقه محکومیت و پرونده امنیتی و همچنین فعالیت در حوزه حقوق بشر از عوامل مخالفت با تحصیل من هستند. قطعاً محرومیت از حقوق ذاتی و ابتدایی مانند حق تحصیل عرصه را بر اشخاص تنگ میکند و به عنوان اهرم فشار علیه اقلیتهای دینی و فعالان حقوق بشر مورد استفاده قرار میگیرد؛ به امید آنکه افراد دست از فعالیتها و اعتقاداتشان بردارند. محرومیت بنده از تحصیل قطعاً به قصد اعمال فشار برای مسکوت نگاه داشتن و سرکوب باشد.»
وی همچنین افزود «محرومیت از حق تحصیل که سال گذشته نیز اعمال شد شاید یک اولتیماتوم بود. اما با توجه به آنکه این محرومیت منتج به کاهش فعالیتهای بنده نشد، محرومیت اخیر نیز میتواند به مثابه تکرار اولتیماتوم بطور جدی تر باشد. هر فعالیت میتواند محرومیتی در پی داشته باشد.»
خانم محمدی همچنین اخیرا توئیتهایی در مورد حکم زندان ۹ نوکیش مسیحی و در حمایت از قربانیان کشتار آبان ماه منتشر کرده بود.
این نوکیش مسیحی پیشتر به دلیل باور به مسیحیت متحمل شش ماه حبس شدهاست. اتهامات این نوکیش مسیحی «عضویت در گروههای تبشیری، فعالیت مسیحیت و اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام» عنوان شده بود.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشری، بارها حکومت ایران را به دلیل سرکوب اقلیتهای دینی از جمله نوکیشان مسیحی محکوم کردهاند. سرکوب نوکیشان در چهار دهه گذشته ادامه داشتهاست. سازمان مسیحی «درهای باز» اخیراً لیستی را منتشر کرد که بر مبنای آن از میان ۵۰ کشور جهان که مسیحیان به دلیل اعتقادات خود زیر فشار و آزار هستند، ایران در ردهٔ نهم جای د
هرانا